ПРО СЕБЕ

Мене звати Мостіпан Марина.

Я керівник проєктів заміського комплексу «Болівар» та наставник школи «Пересвіт» за напрямом кунг-фу. А ще я мати, дружина та просто панда.

ПРО ШЛЯХ

Любов до життя – це не лише пригода, а й відкриття себе. Але натхнення для цього замало – для цього потрібна дисципліна.

Коли я прийшла вчитися у BDG, я не могла поставити нові цілі. Я не розуміла, куди й до чого йти, що моє. Я завжди самовіддано ставилася до роботи, а останні три роки натомість я відчувала глибокий пофігізм. Я зрозуміла, що в старому я не можу розвиватися, а в новому – не знаю, як почати.

Якщо людині дано меч у руки, і вона відчуває в собі сили, він необов’язково має все зруйнувати, щоб збудувати щось нове.

ПРО НЛП

НЛП – це нове життя. Я маю на увазі усвідомленість, прийняття себе та людей навколо себе у більш мирному потоці сприйняття.

Я займаюсь кунг-фу. Коли я, нарешті, усвідомила, що розум, тіло та дух єдині, хімія між кунг-фу та НЛП нарешті склалася.

ПРО ЩИРІСТЬ

Мій чоловік був проти моєї поїздки на Удан /невеликий гірський хребет у Китаї, знаменитий своїми монастирями та храмами, де досліджувалась медицина, системи харчування, медитації та бойові мистецтва/. Я вирішила про поїздку і не збиралася обдурювати чоловіка. Тому я виявила щирість і, хоча не змогла зважитися на розмову і промовити вголос, я все ж таки написала відвертого листа чоловікові, хоч це і був процес не одного дня.

Якоїсь миті я зрозуміла, що безпека, яку охороняв мій чоловік, була порушена мною ж, і тепер я намагаюся її відновлювати. А щирість завжди дає позитивний результат.

ПРО ВІДЧУТТЯ І ПОЧУТТЯ

Крім того, що я відкрила свої почуття, навчилася довіряти їм.

У BDG у мене все складалося за відчуттями — з самого початку я вирішила просто бути собою і отримувати тільки те, що я отримую тут і зараз. Якщо це «зайде» — добре, а якщо ні — значить, ще не час. По суті, я приймала та просочувалася тією інформацією, яка в мене входила. Я не намагалася зробити більше або помістити більше, ніж у мене було б.

Після кожного модуля я була під особливим враженням, і мені потрібен був час, щоб пережити те, що там відбувалося. Результат я зазвичай усвідомлювала лише тиждень до наступного модуля.

Весь цей час я просто йшла, пізнавала себе, відкривала світ навколо себе і приймала людей такими, якими вони є. Зараз я намагаюся уникати моментів обговорення будь-кого, я просто йду від цього.

ПРО СЕБЕ І ЛЮДЕЙ

Насправді ти не такий ідеальний, і це теж можна приймати. А ще необов’язково знати все. Коли тобі можуть розповісти щось нове для тебе, здивувати тебе – це дуже цікаво, навіть якщо тобі це зовсім не треба.

Зараз я намагаюся оточувати себе людьми, які не просто опиняються поруч зі збігом обставин, але не дуже мені підходять, а які дійсно дуже потрібні мені і важливі для мене.

Дуже часто ми озираємось на когось. Найчастіше люди хапаються за інших людей. Адже рішення кожен приймає сам. Звичайно, я шукаю підтримку, але мій основний фокус уваги спрямований на себе. Тепер я можу спочатку показати свою роботу такою, якою вона виходить, а вже потім отримувати оцінки, підтримку чи критику.

Мені сподобалося твердження, що надмірна сором’язливість – це теж патологія. Зараз я навчилася підтримувати правильний баланс у комунікації, правильно реагувати та вчасно відповідати.

Протягом усіх восьми модулів я намагалася відчути себе, людей та світ навколо – зробити те, чого мені не вистачало. Раніше я була заточена на самій собі. Не завжди, але в деяких випадках я розглядала спілкування десь на споживчому рівні, заради вигоди. Зараз я маю відчуття необхідності контакту, і я не шукаю в цьому нічого корисного – тільки відчуття.

Будь-яке спілкування для мене – це обмін енергією. Якщо за відчуттями я і людина, з якою я вибудовую комунікацію, підходимо один одному, значить, я точно можу бути корисною. Це не означає, що я не могла бути або не була корисною до цього, але раніше я швидше допомагала. Іноді я навіть ображалася, якщо не отримувала подяки. Тепер я навчилася приймати.

BDG People: Марина Мостипан - 02

ПРО АННУ ПРИНЦ

Протягом усього курсу «НЛП-Практик» Принц постійно намагалася пробити/протиснути/вивести мене на інший рівень відповідей на запитання. На початку курсу я, по суті, не могла відповісти на жодне питання про те, чого я хочу. Коли це сталося в черговий раз, Принц змусила мене відтискатися і вмостилася на мене зверху. Так я відтискалася доти, доки не почала відповідати.

Робота з Принц – це не просто НЛП. Це психотерапія та пожвавлення. Якби це був просто психологічний тренінг, я б на нього не пішла. Те, як яскраво проходить навчання, той факт, що навчання проводить справжнісінький провокативний тренер і весь її живий прояв себе дає можливість вірити і довіряти, забути і віддатися без залишку.

Я вдячна Принц за те, що вона – Анна Принц. Вона – професіонал, їй довіряєш, і з нею немає сумнівів.

Я люблю Принц за те, що в ній є Любов – вона її не вигадує. Вона жива та усвідомлена.

ПРО СВОЄ

Моє правило у справі – відчувати та довіряти професіоналам.

Моя ідея зараз – відкрити філію школи за напрямом кунг-фу та паралельно розвивати напрямок «психотерапія через роботу з мечем».

Моя основна амбіція: упорядкувати бажання та поєднати їх із діями.

Мій головний життєвий девіз: «Світ належить Вам». Ну, і мені, звісно, ​​теж.